izmir yamac paraşütü eğitimi
izmir yamac paraşütü eğitimi
izmir yamac paraşütü eğitimi
izmir yamac paraşütü eğitimi
Paramotor Eğitimi
PARAMOTOR EĞİTİMİNE KİMLER KATILABİLİR?
• En az 16 en fazla 68 yaş aralığında olanlar,
• En az 40 kg en fazla 95 kg olanlar,
• Yamaç paraşütü başlangıç eğitimini (P2) başarılı bir şekilde tamamlayanlar,
• Sağlık yönünden bir engeli bulunmayanlar.
PARAMOTOR EĞİTİMİ NE KADAR SÜRER?
Paramotor eğitimlerimiz 2 aşamadan oluşur.
1.Aşama :
Teorik eğitim : Hafta içi 3 gün, saat 19.30 – 22.00 arasında Bayraklı’da bulunan sınıfımızda olur.
Yer çalışması : Hafta sonu 2 gün, saat 10.00 – 15.00 arasında Bayraklı sahil kenarında olur.
Uçuş eğitimleri: Hafta sonu 2 gün, saat 08.00 – 17.00 arasında Manisa’da bulunan uçuş tepemizde olur.
Not: Daha öncesinden yamaçparaşütü başlangıc eğitimi (p2) almış olan kişiler bu aşamadan muaftır.
2.Aşama :
Teorik eğitim : 3 saat sürer. Kursiyer ile belirlenen uygun bir akşam ders planlanız. Dersler Bayraklıdaki sınıfımızda yapılır.
Yer çalışması eğitimi : Hafta içi 2 gün, saat 08.00 – 17.00 arasında İzmir Bayraklı yada Manisa’da bulunan hava alanında olur.
Paramotor yer çalışması : Hafta içi 2 gün, saat 08.00 – 17.00 arasında Manisa’da bulunan hava alanımızda yapılır. (Kış aylarında çalışma saatleri 12.00 – 18.00 arasındadır)
Paramotor uçuş eğitimi : Hafta içi 2 gün, yaz aylarında 07.00 – 12.00 arasında, kış aylarında 12.00 – 18.00 saatlari arasında Manisa’da bulunan hava alanımızda yapılır.
Not: Eğitimler havanın uygun olduğu zamanlarda yapılır. Eğitim zamanı kursiyere 2 gün öncesinden bildirilir.
Not: Eğitim saatleri öğrencinin durumuna göre uzayabilir.
PARAMOTOR EĞİTİMİ NASIL OLUR?
1. AŞAMA : (Temel yamaç paraşütü eğitimi)
Paramotor eğitimi ilk olarak yamaç paraşütü temel (başlangıç) eğitimi ile başlar. Yamaç paraşütü başlangıç eğitiminde kursiyer adayı ilk olarak teorik ders alarak, temel havacılık, yamaçparaşütü yapısı ve uçuş tekniği, meteoloji, aerodinamik, hava trafik kuralları, havada yamaçparaşütünü sevk ve idare nasıl edilir konusu ile havada ve inişte karşılaşılacak acil durumlar nedir gibi konuları öğrenir.
Teorik eğitimin ardından kursiyer iki tam gün süren “yer çalışması eğitimine” katılır. Bu eğitimde öğrenci (yerde havalanmadan) yamaç paraşütünü kontrol etmeyi, kumanda vermeyi ve kanadı havada tutarak kalkış yapma tekniğini öğrenir. (Normal şartlarda 2 günlük yer çalışması yeterlidir. Fakat 2 günde yeteri kadar kanat hakimiyeti kazanamayan kursiyerlerimizin yer çalışması uzatılabilir)
Yeteri kadar yer çalışması yapan kursiyerlerimiz yamaç paraşütü ile (motorsuz) uçuş eğitimlerine götürülür. Kursiyerler tek başlarına toplam 7 sefer - 350 metre yükseklikten uçuş yaparlar. Bu uçuşta havada yamaç paraşütünü kontrol etmeyi, kumanda vermeyi, uçurmayı ve uçmayı öğrenirler.
NOT : Son 1 yıl içerisinde yamaç paraşütü başlangıç (p2) eğitimi almış kursiyerlerimiz 1. aşamadan muaftır. Daha önceki yıllarda eğitim almış öğrencilerimizin ise teorik eğitim ve yer çalışmasına gelmesi zorunludur.
2. AŞAMA (paramotor temel eğitimi)
:
Paramotor eğitimine ilk olarak teorik ders ile başlanır. Bu derste motor bilgisi ve motorlu uçuşta dikkat edilecek konular anlatılır. Teorik ders sonrasında yer çalışmasına geçilir. Yer çalışması iki aşamadan oluşur. Birinci aşama kanat kontrolü ikinci aşama ise paramotor ile kanat kontrolüdür. Birinci aşamada kursiyerimiz (yamaç paraşütü başlangıç eğitimine benzer bir şekilde) yer çalışması yapar. İkinci aşamada ise paramotor ile eğitmen eşliğinde bir çalışma yapar.
Yeteri kadar yer çalışması yapıldıktan sonra uçuş eğitimine geçilir. Uçuş eğitiminde toplamda 20 sorti uçuş ( 20 defa iniş kalkış çalışması) yaptırılır. Ve toplamda minimum 5 saat havada kalınır. Bu uçuşların tamamı eğitmen eşliğinde tandem (çift kişi uçuş) olarak gerçekleştirilir.
Eğitmen ilk başlarda öğrenciye iniş ve kalkışlarda yardımcı olurken, eğitimin sonlarına doğru (öğrencinin kabiliyet ve becerisine göre) her şeyi öğrenciye bırakır. Kritik durumlar olmadıkça eğitmen müdahale etmez.